Choklad och rödbetskladdkaka med spindelnät

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Choklad och rödbetskladdkaka med spindelnät

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

Smör

150,0 

gram

Strösocker

2,0 

dl

Kakaopulver

1,0 

dl

Vaniljsocker

2,0 

tsk

Ägg

2,0 

styck

Vetemjöl

2,0 

dl

 

Rödbetor

50,0 

gram

Strösocker

1,0 

dl

 

Grädde

1,0 

dl

Mörk choklad

200,0 

gram

 

Grädde

0,5 

dl

Vit choklad

150,0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 103 gram)

Ingredienser

Smör 150,0 gram  

Strösocker 2,0 dl  

Kakaopulver 1,0 dl  

Vaniljsocker 2,0 tsk  

Ägg 2,0 styck  

Vetemjöl 2,0 dl  

 

Rödbetor 50,0 gram  

Strösocker 1,0 dl  

 

Grädde 1,0 dl  

Mörk choklad 200,0 gram  

 

Grädde 0,5 dl  

Vit choklad 150,0 gram  

Kock: Magnus

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Skala och grovriv rödbetor. Lägg i en kastrull med socker. Låt det karamelliseras lite.

  3. Smält smör. Låt svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.

  4. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 10-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).

  5. Bryt ner choklad i var sin skål. Koka upp grädde i var sin kastrull. Slå över chokladerna. Låt stå i minst en timme.

  6. Stryk ut den mörka chokladen på kakan. Ringla över den vita chokladen. Dra med en smal kniv från mitten och utåt. Ställ svalt.

Fler recept inom Halloweengodis

Liknande recept som Choklad och rödbetskladdkaka med spindelnät

Annonser