Choklad och rödbetskladdkaka med spindelnätBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Choklad och rödbetskladdkaka med spindelnät

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal bitar

    • 150 gram

      Smör
    • 2 dl

      Strösocker
    • 1 dl

      Kakaopulver
    • 2 tsk

      Vaniljsocker
    • 2 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Vetemjöl
    • 50 gram

      Rödbetor
    • 1 dl

      Grädde
    • 200 gram

      Mörk choklad
    • 150 gram

      Vit choklad
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.
       
    2. Skala och grovriv rödbetor. Lägg i en kastrull med socker. Låt det karamelliseras lite.
       
    3. Smält smör. Låt svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.
       
    4. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 10-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).
       
    5. Bryt ner choklad i var sin skål. Koka upp grädde i var sin kastrull. Slå över chokladerna. Låt stå i minst en timme.
       
    6. Stryk ut den mörka chokladen på kakan. Ringla över den vita chokladen. Dra med en smal kniv från mitten och utåt. Ställ svalt.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
Om oss