Bakade äpplen med rosmarin och späckad fläskytterfilé

Bakade äpplen med rosmarin och späckad fläskytterfilé

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Äpple (fast sort)
    • 4 msk

      Smör
    • 4 kvist

      Rosmarin
    • 2 msk

      Honung
    • 600 gram

      Fläskytterfilé
    • 200 gram

      Fläskfärs
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Citron
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150°C.

    2. Gröp ur äpplen. Lägg i en klick smör. Stick i rosmarinkvistar. Ställ i en ugnsfast form. Ringla över honung.

    3. Skala vitlök. Riv skalet på citron. Finhacka rosmarin och vitlöken. Blanda med fläskfärs och citronskalet. Krydda med salt och peppar.

    4. Gör ett hål i fläskytterfilen med hjälp av t. ex. ett brynstål eller en tunn vass kniv. Fyll med fläskfärsen så det blir jämt fördelat. Salta och peppra. Stick in en termometer. Sätt in i ugnen.

    5. Sätt även in äpplena. Stek köttet tills innertemperaturen är 70°C. Servera gärna med rostad potatis och eventuellt någon kall yoghurtsås.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Magra fläsk- och korvrätter tillhör inte vanligheterna men förekommer. Syrligheten finner man t.ex. i tillbehör som crème fraiche och äpplen eller att rätten syrats med vinäger.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Olivbröd med timjan och rosmarin
Om oss