Gräddig kålsoppa med dill och kallrökt lax

Gräddig kålsoppa med dill och kallrökt lax

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Vitkål
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 msk

      Smör
    • 1 liter

      Grönsaksbuljong
    •  

      el. vatten+konc grönsaksfond
    • 3 dl

      Grädde
    • 1 kruka

      Dill
    • 200 gram

      Lax (kallrökt, skivad)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skär vitkål i bitar. Skala och skiva lök.

    2. Smält smör i en stor kastrull. Fräs kålen och löken sakta på svag värme, den ska ej ta färg bara bli mjuk. Slå på buljong och koka upp. Låt koka i cirka 10 minuter.

    3. Slå i grädde. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    4. Skär dill fint och rör i. Servera i djupa tallrikar. Toppa med några skivor lax i tallriken. Servera gärna med ett gott surdegsbröd.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Rätterna i denna grupp har tydlig sälta, men är sällan mycket salta. Rätten kan vara saltad, eller så är tillbehören tydligt salta t.ex. om ansjovis ingår eller att det är en sojasås till rätten. Fiskråvaran kan vara salt som t.ex. i fallet lutfisk. Ibland serveras lingon till fisk. Är sötman då dom  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Laxpaté med dill
Om oss