Brynt kålsoppa med frikadellerBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Brynt kålsoppa med frikadeller

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Vitkål
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 msk

      Smör
    • 2 msk

      Sirap
    • 1.30 liter

      Grönsaksbuljong
    •  

      el. vatten+konc grönsaksfond
    • 3 styck

      Kryddpepparkorn
    • 400 gram

      Fläskfärs
    • 1 knippe

      Persilja
    • 1 klyfta

      Vitlök
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och skiva lök. Strimla vitkål. Hetta upp en stekpanna. Bryn kål och lök i smör. Häll på sirap.
       
    2. Lägg i en stor kastrull. Slå på buljong och tillsätt kryddpepparkorn. Koka sakta i cirka 15 minuter.
       
    3. Hacka persilja. Skala och hacka vitlök. Blanda fläskfärs, persilja, vitlök, lite salt och peppar. Rulla små köttbullar.
       
    4. Lägg ner bullarna i soppan. Koka bullarna klart i cirka 8 minuter. Smaka av med salt och peppar.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
2 votings
Ansjovissnurror med brynt lök
Om oss