Bulgursallad med tonfisk och ajvaryoghurt

Bulgursallad med tonfisk och ajvaryoghurt

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 3 dl

      Bulgur
    • 6 dl

      Grönsaksbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
    • 160 gram

      Grillad inlagd paprika
    • 140 gram

      Oliver med ansjovis
    • 0.50 dl

      Sesamfrö
    • 520 gram

      Tonfiskfilé (färsk)
    • 2 msk

      Matolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • 4 dl

      Matlagningsyoghurt
    • 4 msk

      Ajvar Relish
    • 4 tsk

      Tamarisoja
  • Gör så här:
    1. Koka bulgur i buljong enligt instruktion på förpackningen. Skär paprika i strimlor. Skiva oliver grovt. Blanda allt med lite av oljan från paprikan.

    2. Stycka tonfisk i portionsbitar. Vänd i sesamfrön. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Stek tonfisken i en halv minut på varje sida. Salta och peppra. Kyl snabbt.

    3. Rör ihop ingredienserna till yoghurten.

    4. Servera bulgur kall med tonfisk och yoghurt.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
Om oss