Kall pannkaksdessert med choklad och jordgubbar

Kall pannkaksdessert med choklad och jordgubbar

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2.50 dl

      Vetemjöl
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 6 dl

      Mjölk
    • 3 styck

      Ägg
    • 3 msk

      Smör
    • 300 gram

      Mörk choklad
    • 2 dl

      Grädde
    • 0.50 liter

      Jordgubbar
  • Gör så här:
    1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken. Vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.

    2. Smält hälften av smöret i en stekpanna. Vispa ner det i smeten. Använd resten av smöret till att steka tunna pannkakor.

    3. Bryt choklad ner i en skål. Koka upp grädde. Slå över chokladen. Rör slätt. Plasta över. Ställ svalt.

    4. Skiva jordgubbar. Stryk ett lager choklad på pannkakorna. Lägg på jordgubbar. Rulla ihop och ät med händerna.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Chokladiga bakverk t.ex. kladdkaka är som regel uppskattade efterrätter. Rätterna är kaloririka och mäktiga varför små portioner ofta är till fördel. Passar bäst efter lättare huvudrätter.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss