Mustig laxsoppa

Mustig laxsoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Laxfilé
    • 1 kilo

      Blåmusslor (färska)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Fänkål
    • 3 msk

      Olivolja
    • 2 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 2 styck

      Fiskbuljongtärning
    • 8 dl

      Vatten
    • 1 burk

      Passerade tomater
    • 0.50 gram

      Saffran
    • 1 styck

      Apelsin
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skrubba rent musslorna under kallt vatten. Släng de som är trasiga eller har öppnat sig.
    2. Strimla lök och fänkål fint. Lägg i en kastrull. Häll i olja. Tillsätt saffran. Fräs ett par minuter tills löken och fänkålen mjuknat men ännu inte fått färg.
    3. Lägg i musslorna. Fräs ytterligare några minuter. Häll på vin, vatten och passerade tomater. Sänk värmen till medelhög. Låt koka i 10 minuter under lock.
    4. Ta 0,5 msk rivet apelsinskal per apelsin och juice från hela apelsinen. Häll det i kastrullen. Låt småkoka i 20 minuter.
    5. Skär upp lax i kuber. Smaka av soppan med salt och peppar. Lägg i laxbitarna. Låt koka i 2 minuter under lock (rör inte runt för mycket för då går laxen sönder). Servera med lite dill och ett gott bröd.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Kockens tips!

Fisksoppor är alltid lättlagade och blir mycket goda. Prova den här laxsoppan med musslor, fänkål och apelsinjuice.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Sofias Laxsoppa

Sofias Laxsoppa

30 minMedel

0 voting
Sofias gräddiga laxsoppa
Om oss