Gryta på lamm med primörer

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Gryta på lamm med primörer

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lamm (grytbitar)

800,0 

gram

Morot (liten)

8,0 

styck

Pärllök

4,0 

st små

Vårlök

4,0 

styck

Vatten

6,0 

dl

Grädde

2,0 

dl

Salt & peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brown Brothers Shiraz

Smakrikt rött vin
Pris: 109 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 452 gram)

Ingredienser

Lamm (grytbitar) 800,0 gram  

Morot (liten) 8,0 styck  

Pärllök 4,0 st små  

Vårlök 4,0 styck  

Vatten 6,0 dl  

Grädde 2,0 dl  

Salt & peppar  

Kock: Magnus

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Lägg lamm i en stor kastrull med kallt vatten. (Inte vattnet i ingredienslistan.)Koka upp.

  2. Sila av vattnet. Spola köttet. Rengör kastrullen. Lägg i köttet i kastrullen och slå på vatten. Koka upp. Låt koka på svag värme i cirka 1 timme.

  3. Borsta morötter. Skala lök. Lägg i grytan mot slutet, de behöver 7-8 minuter beroende på hur stora de är.

  4. Slå i grädden. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av lite med maizena utrört i kallt vatten.

Kockens kommentar

Proceduren med att koka upp, sila ifrån vattnet och sedan börja om kallas för att blanchera, vilket gör buljongen klarare.

Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta

Liknande recept som Gryta på lamm med primörer

Annonser