Ljus gryta på kalv med primörer

Ljus gryta på kalv med primörer

  • 0 voting
    0Recension
    • 3 h

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Grytbitar av kalv
    • 2 styck

      Gul lök
    • 1 st stor

      Morot
    • 4 styck

      Gulbeta
    • 4 styck

      Knippmorot
    • 1.50 liter

      Kalvbuljong
    •  

      el. vatten+konc kalvfond
    • 2 dl

      Grädde
    •  

      Maizena
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Lägg köttet i en stor kastrull. Spola med kallt vatten i cirka 5 minuter (detta kommer att göra grytan ljusare).

    2. Slå bort vattnet. Häll på buljong, se till att det täcker. Skala lök och morot. Lägg i grytan. Ställ grytan på spisen. Koka upp och skumma av. Ställ att puttra på svag värme i 1,5 - 2 timmar, tills köttet känns mört.

    3. Skala knippmorötter och gulbetor. Koka i lite lättsaltat vatten.

    4. Plocka upp lök och morot ur grytan. Slå i grädde. Koka ihop lite. Smaka av med salt och peppar. Red av lätt med maizena utrört i lite kallt vatten. Vänd i primörerna. Servera med nykokt färskpotatis.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kalvkött har neutral smak och tillbehören i recept är ofta neutrala för att matcha det finstämda köttet. Skillnaden mot t.ex. salt kalvköttsrätt kan vara hårfin.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gryta på lamm med primörer
0 voting
Gryta på kalvhjärta med kantareller
Om oss