Janssons laxfrestelse

Janssons laxfrestelse

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 0.80 kilo

      Potatis (mjölig sort)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 400 gram

      Lax (gravad)
    • 1 kruka

      Dill
    • 5 dl

      Grädde
    • 0.50 dl

      Ströbröd
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.
       
    2. Skala och strimla lök och potatis. Skinna av och strimla lax. Hacka dill.
       
    3. Varva potatis, lök, lax och dill i en ugnssäker form. Avsluta med lax och dill. Salta och peppra.
       
    4. Häll över grädde. Strö över ströbröd. Grädda i ugnen cirka 1 timme.
       
    5. Servera med knäckebröd och ost.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kockens tips!

Grädden står för mer än hälften av kalorimängden. Använd en mindre fet grädde om du tänker på vikten.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Janssons frestelse

Janssons frestelse

1 h 30 minEnkelt

Om oss