Pelle Janssons tigerbiff (vickning)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pelle Janssons tigerbiff (vickning)

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 300 gram

      Oxfilé (tunna skivor)
    • 1 st stor

      Rödlök
    • 120 gram

      Löjrom
    • 4 styck

      Ägg (gula)
    •  

      Vitt formbröd
    •  

      Svartpeppar (nymald)
    •  

      Salt
  • Gör så här:


    Förbered i god tid:

    1. Platta ut oxfiléskivorna till tunna skivor och lägg dem på tallrik. Ställ kallt.

    2. Skala och finhacka lök.
      Täck över och ställ kallt. 

    15 minuter före servering:

    1. Bred ut löken i en ring mitt på oxfilén.

    2. Lägg löjrom på löken och rå äggula överst.

    3. Rosta bröd och servera.
      Låt gästerna själva salta och peppra.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. En klassiker är t.ex. den mustiga köttgrytan Boeuf bourguignon som är full av smaker. Marineringar brukar vara smakrika och vin i rätten gör sitt till smakrikedomen.  LÄS MER
Kockens tips!

Ursprungligen serverades rätten med kavring i stället för formbröd och lika delar röd lök, gul lök och gräslök.

Var noga med hygienen vid förberedelsen. Rått kött är bakteriekänsligt. Håll köttet kallt och förbered inte allt för lång tid innan festen.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grönsakspaj (vickning)
0 voting
Janssons frestelse

Janssons frestelse

1 h 30 minEnkelt

Om oss