Minipajer med kryddig färs

Minipajer med kryddig färs

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    26 Antal småpajer

    • Pajdeg:
    • 200 gram

      Smör (kallt)
    • 4.50 dl

      Vetemjöl
    • 1.50 msk

      Vatten (kallt)
    • Fyllning:
    • 400 gram

      Kycklingfärs
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 1.50 dl

      Tomatsås
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Oregano
    •  

      Timjan
    •  

      Chiliflingor
    •  

      Salt & peppar
    • Stanning:
    • 2 dl

      Hårdost (riven)
    • 3 styck

      Ägg
    • 2.50 dl

      Grädde
    • Garnering:
    • 13 styck

      Körsbärstomater
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C. Blanda snabbt samman degen i matberedare eller för hand. Tumma ut degen i stadiga aluminiumformar. Nagga och ställ in i kyl så länge.

    2. Skala och hacka lök. Fräs lök mjuk i smör. Tillsätt färs och stek den smulig. Krydda med salt och peppar.

    3. Tillsätt tomatsås och smaka av med örtkryddor. Låt alltsammans puttra samman i ett par minuter. Låt svalna något.

    4. Lägg kycklingfärsröra och riven ost i formarna. Vispa samman äggstanningen. Salta och peppra något och fördela i formarna. Grädda i ugnen 15-20 miuter.

    5. Garnera med halverade körsbärstomater. Smaklig måltid!
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddhetta skapas av curry, kryddpeppar, chili och andra starka kryddor. Hit räknas även tydligt kryddiga fågelrätter, även om inte kryddningen skapar hetta i munnen. Kryddig mat ställer speciella krav på dryckesval.  LÄS MER
Kockens tips!

Använd en kryddig tomatsås t.ex. salsa.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kryddigt knäckebröd
Om oss