Vårgryta med kyckling

Vårgryta med kyckling

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Kycklingfilé (Kronfågel)
    • 2 st liten

      Rödlök
    • 2 cl

      Torrt vitt vin
    • 2 dl

      Äppeljuice
    • 1 styck

      Kycklingbuljongtärning
    • 2 dl

      Vatten
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 100 gram

      Sugar snaps
    • 10 styck

      Morot (liten)
    • 1 knippe

      Rädisor
    • 2 msk

      Matfett till stekning
    •  

      Maizena
    •  

      Salt & peppar
    • Garnering:
    • 5 cm

      Gurka
    •  

      Gräslök (hackad)
  • Gör så här:
    1. Skiva gurka tunt. Skala och klyfta rödlök tunt. Skär kycklingfiléer i medaljonger, ca 2 cm tjocka skivor tvärs över på bredden. Banka till dem lätt.
    2. Bryn kycklingen runt om i panna tillsammans med löken. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vin, äppeljuice, buljong, vatten och grädde. Låt puttra samman cirka 10 minuter under lock.
    3. Ansa morot och rädisor. Lägg i morötterna först. Låt puttra i några minuter. Sedan resterande grönsaker bara i någon minut så att grönsakerna fortfarande behåller sin spänstighet.
    4. Red eventuellt med maizena. Garnera med gurka och strö över hackad gräslök. Servera med ris eller kokt potatis. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Sötman i sötaktiga fågelrätter orsakas av söta tillbehör. Vanligtvis finns en söt sås med i rätten och som sötats med gelé, honung e.d. Tillbehören kan vara söta, som i en hallonsalsa. Oftast är såsen inte rent sö  LÄS MER
Kockens tips!

Tips! Man kan alltid förvälla grönsakerna var för sig innan och tillsätta grytan vid serveringstillfället.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pitabröd med kyckling
Om oss