Familjesemla med cocos och nötterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Familjesemla med cocos och nötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal bitar

    • 75 gram

      Smör
    • 2.50 dl

      Mjölk
    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 1.50 krm

      Salt
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 1 tsk

      Kardemumma (mald)
    • 1 styck

      Ägg
    • 7.50 dl

      Vetemjöl
    • 1 styck

      Ägg till pensling
    • 300 gram

      Mandelmassa
    • 5 dl

      Vispgrädde
    • 1 dl

      Hasselnötter (hackad)
    • 1 dl

      Kokosflingor
    •  

      Florsocker till garnering
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Smält smör. Häll i mjölk. Lös jäst däri. Blanda med salt, socker, kardemumma, ägg och mjöl. Arbeta degen till en blank deg som släpper från kanterna i bunken. Täck bunken och låt den jäsa i 40 minuter.

    3. Rulla en stor rulle. Lägg den i en ring. Täck över och jäs ytterligare i minst 30 minuter (till dubbel storlek).

    4. Hacka nötter. Knäck ett ägg i en bunke. Pensla bullen med ägget. Strö över nötter och cocos. Sätt in i ugn 20-25 minuter. Tag ut och låt svalna på galler.

    5. Skär av toppen på bullen. Tag ur en del av inkråmet. Blanda med mandelmassa och mjölk. Lägg tillbaka blandningen i bullen.

    6. Vispa grädde. Spritsa ut den. Lägg på locket och pudra över florsocker.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
Om oss