Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lingon (färska)

1.0 

kilo

eller färskfrysta

 

Strösocker

0.5 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 360 gram)

Ingredienser

Lingon (färska) 1.0 kilo  

eller färskfrysta 

Strösocker 0.5 kilo  

Kock: Spisa

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (10 min )

  1. Rensa lingonen i vattenbad (skräpet flyter). Häll lingonen i ett såll. Låt rinna av.  

  2. Blanda med socker lite i taget till lagom sötma enligt egen smak. Rör sakta om tills sockret löst sig och bären blivit mosiga. Alternativt servera helt utan socker. 

  3. Häll upp i väl rengjorda burkar med tättslutande lock.

Alternativ:
Det är enkelt att ha rårörda lingon i frysen, som man vid behov kan ta fram önskad mängd av. Vi rekommenderar ganska lite socker och lätt omröring, så att bären hålls hela. Detta ger sylten en syrligare smak, som väl bryter av mot huvudrätten.

Sylten kan konsumeras direkt, men mår bra av att dra några timmar, eller någon dag.

Kockens kommentar

Rårörda lingon med lite socker bör ätas ganska nygjord, då de har begränsad hållbarhet. Gör därför mindre mängder åt gången och frys övriga lingon. Önskas lingon med lång hållbarhet, se lingonsylt (som å andra sidan innehåller mycket socker).

PASSAR T.EX. TILL

Rårakor

Koldolmar

Sotare

Alt: Lingonsylt

Fler recept inom Sylt

Liknande recept som Rårörda lingon

Annonser