Kålpudding med ris och rårörda lingonBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kålpudding med ris och rårörda lingon

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Vitkål
    • 3 msk

      Sirap (mörk)
    • 0.50 dl

      Rundkornigt grötris
    • 2.50 dl

      Mjölk
    • 1 styck

      Gul lök
    • 600 gram

      Blandfärs
    • 3 styck

      Ägg
    • 3 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & vitpeppar
    • 2 dl

      Lingon (färska)
    • 1 dl

      Strösocker
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Ansa vitkål och skär i bitar. Skala och finhacka lök.

    3. Stek kålen i smör på medelhög värme cirka 5 minuter. Ringla över sirap.

    4. Skölj grötris och koka med mjölk cirka 10 minuter.

    5. Fräs löken utan att bränna i smör på medelvärme. Blanda färs, lök, ris, ägg,  salt och peppar.

    6. Smörj en ugssäker form. Lägg hälften av kålen i botten på formen. Bred ut färsblandningen över. Fördela över resten av kålen. Grädda i ugnen cirka 45 minuter.

    7. Rör ihop lingon och socker. Servera till kålpuddingen.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är mestadels smakrika måltider, men kan ibland vara lättsamma och sötaktiga. Sötman är som regel tack vare söta tillbehör som lingonsylt vilket är ett vanligt tillbehör till köttfärsrätter.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Rårörda lingon

Rårörda lingon

10 minEnkelt

0 voting
Kålpudding

Kålpudding

1 h 15 minEnkelt

Om oss