Sparrisomelett på rostat bröd (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sparrisomelett på rostat bröd (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Ägg
    • 2.50 dl

      Grädde
    • 250 gram

      Grön sparris (färsk)
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 2 msk

      Smör
    • 100 gram

      Parmesanost
    •  

      Salt & peppar
    • 8 skiva

      Baguette
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 100 gram

      Mangold (röd)
    •  

      Balsamvinäger
  • Gör så här:
    1. Ansa sparrisen, skär bort torr ände. Skär sparrisen i mindre bitar. Skala och skiva lök.

    2. Hetta upp smör i kastrull på medelvärme. Fräs sparris och lök i cirka 5 minuter. Mixa med mixerstav.

    3. Blanda ägg och grädde i en bunke. Rör ihop detta med sparrismixet. Riv ner parmesan i smeten. Salta och peppra. Rör om.

    4. Hetta upp olja i en mindre stekpanna. Häll i smeten och sänk värmen. Rör om försiktigt så att smeten inte fastnar. När ägget "stannat sig" (stelnat) är omeletten klar. Ta av från plattan.

    5. Hetta upp olivolja i stekpanna. Skiva brödet och stek det gyllenbrunt.

    6. Fördela mangold på tallrikar. Lägg på bröd och omelett. Garnera med lite lök eller grönt. Ringla över lite balsamvinäger.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad. Sallader är ofta kraftfulla,   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Sparrisomelett (förrätt)
0 voting
Pressylta på bröd
Om oss