Sparrisomelett (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sparrisomelett (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Ägg
    • 2.50 dl

      Grädde
    • 250 gram

      Grön sparris (färsk)
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 2 msk

      Smör
    • 100 gram

      Parmesanost
    •  

      Salt & peppar
    • 8 skiva

      Baguette
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 100 gram

      Mangold (röd)
    •  

      Balsamvinäger
  • Gör så här:
    1. Ansa sparrisen, skär bort torr ände.
      Skär sparrisen i mindre bitar.
      Skala och skiva lök.
       
    2. Hetta upp smör i kastrull på medelvärme.
      Fräs sparris och lök i cirka 5 minuter.
      Mixa med mixerstav.
       
    3. Blanda ägg och grädde i en bunke.
      Rör ihop detta med sparrismixet.
      Riv ner parmesan i smeten.
      Salta och peppra. Rör om.
       
    4. Hetta upp olja i en mindre stekpanna.
      Häll i smeten och sänk värmen.
      Rör om försiktigt så att smeten inte fastnar. När ägget "stannat sig" (stelnat) är omeletten klar. Ta av från plattan.
       
    5. Hetta upp olivolja i stekpanna.
      Skiva brödet och stek det gyllenbrunt.
       
    6. Fördela mangold på tallrikar.
      Lägg på bröd och omelett.
      Garnera med lite lök eller grönt.
      Ringla över lite balsamvinäger.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tonfiskmousse (förrätt)
Om oss