Brytbröd med oliver

Brytbröd med oliver

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h 10 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Antal bröd

    • 5 dl

      Vatten
    • 30 gram

      Jäst (färsk)
    • 1.40 liter

      Vetemjöl Special
    • 1 msk

      Olivolja
    • 2 tsk

      Salt
    • 20 styck

      Oliver (gröna kärnfria)
    •  

      Flingsalt
  • Gör så här:
    1. Blanda vatten, jäst, mjöl och olivolja i en degbunke. Arbeta degen hårt, den ska bli blank och släppa från bunkens kanter. Tillsätt salt och arbeta ytterligare några minuter. Låt vila i bunken i 40 minuter.
       
    2. Tag upp degen på bänken. Knåda lite. Skär upp bullar. Rulla bullarna och lägg intill varandra i en bakform eller bara på en bakpappersklädd plåt. Jäs cirka 1 timme i rumstemperatur.
       
    3. Sätt ugnen på 250°C. Hacka oliver. Ringla över olivolja, flingsalt och oliver. Sätt in i ugn 8 minuter. Sänk till 200°C och baka i ytterligare 15 minuter. Kontrollera med termometer om brödet är klart, det bör ligga mellan 96-98 grader.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Oliver anses ha en god inverkan på kärlekslivet och att ha ett brytbröd där all bryter sin bit känns väldigt gemensamt. Dessutom tycker jag att nybakt bröd är bland det bästa man kan ge bort.

Ett bröd ger cirka 35 bullar.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Små brytbröd
0 voting
Köttfärssås med oliver
Om oss