Små brytbröd

Små brytbröd

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 tapasportioner

    • 0.25 gram

      Jäst (färsk)
    • 2.50 dl

      Vatten till bröddeg
    • 1 styck

      Ägg
    • 7 dl

      Vetemjöl Special
    • 1 tsk

      Matolja
    • 1 tsk

      Honung
    •  

      Vallmofrö
    •  

      Vallmofrö (blå)
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Lös upp jästen i vattnet. Rör ner ägg, hälften av vetemjölet, olja och salt. Addera resten av mjölet pö om pö tills degen känns smidig. Låt jäsa 25 minuter under bakduk.
    2. Stjälp upp degen på mjölat bord och arbeta in mer mjöl om det behövs. Rulla små bollar och lägg dem så att de snuddar varandra på en bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa 20 minuter.
    3. Pensla med olja (och även ägg om man vill) och strö över sesamfrön. Baka av i ugnen i 200g tills de fått fin färg, ca 15 minuter. 

KOCK: Kristin JohanssonKristin Johansson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande Recipes
0 voting
Små semlor

Små semlor

1 h 40 minMedel

0 voting
Små kycklingspett
Om oss