Gryta på skinkstek med palsternacka, äpple och kål

Gryta på skinkstek med palsternacka, äpple och kål

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Skinkstek
    • 2 styck

      Gul lök
    • 4 st liten

      Palsternacka
    • 0.25 huvud

      Vitkål
    • 1 styck

      Äpple
    • 1 kvist

      Timjan
    • 2 blad

      Lagerblad
    • 8 styck

      Potatis
    • 3 dl

      Äppelcider
    • 1 liter

      Vatten
    • 5 msk

      Kalvfond (konc)
    • 2 msk

      Smör
    •  

      Maizena
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Persilja
  • Gör så här:
    1. Skär skinkstek i tärningar, ca 3x3 cm. Skala lök, potatis och palsternackor. Skär vitkål i bitar.

    2. Bryn köttet i en het panna. Lägg i en kastrull, slå på cider, fond och vatten. Dela löken och lägg i. Tillsätt lagerblad och timjan. Koka upp och låt koka sakta under lock i cirka 40 minuter.

    3. Lägg i potatis, palsternackor och vitkål. Sjud försiktigt tills de är klara, cirka 15 minuter till.

    4. Dela äpplena i klyftor och skär ut kärnhuset. Stek i smör. Lägg ner i grytan.

    5. Rör ut maizena i lite kallt vatten. Red av grytan lite lätt. Smaka av med salt och peppar. Hacka persilja och vänd ner i grytan. Servera i djup tallrik.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är oftast smakrika. En salt köttbit t.ex. kassler eller rimmad fläsklägg kombineras gärna med smakrika tillbehör som senap, äppelmos o.d. Kött och tillbehör är oftare kraftfulla än magra, men kan vara magert vi  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gryta på lamm med primörer
Om oss