Gryta på lamm med primörer

Gryta på lamm med primörer

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Lamm (grytbitar)
    • 8 styck

      Morot (liten)
    • 4 st liten

      Pärllök
    • 4 styck

      Vårlök
    • 6 dl

      Vatten
    • 2 dl

      Grädde
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Lägg lamm i en stor kastrull med kallt vatten. (Inte vattnet i ingredienslistan.)Koka upp.
       
    2. Sila av vattnet. Spola köttet. Rengör kastrullen. Lägg i köttet i kastrullen och slå på vatten. Koka upp. Låt koka på svag värme i cirka 1 timme.
       
    3. Borsta morötter. Skala lök. Lägg i grytan mot slutet, de behöver 7-8 minuter beroende på hur stora de är.
       
    4. Slå i grädden. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av lite med maizena utrört i kallt vatten.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kokt lammkött är neutral i smaken om kryddning och tillbehör också är neutrala, som t.ex. i en lammragu.  LÄS MER
Kockens tips!

Proceduren med att koka upp, sila ifrån vattnet och sedan börja om kallas för att blanchera, vilket gör buljongen klarare.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gryta på kalvhjärta med kantareller
Om oss