Tomatsoppa med chili, cocosmjölk och marinerade räkorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tomatsoppa med chili, cocosmjölk och marinerade räkor

  • 1 voting
    1Recension
    • 25 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Matolja
    • 2 burk

      Tomater (hela / burk)
    • 4 dl

      Kokosmjölk
    • 1 styck

      Citron
    • 5 dl

      Kycklingbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
    • 500 gram

      Räkor (oskalade)
    • 2 styck

      Salladslök
    • 0.50 kruka

      Koriander (färsk)
    • 0.50 styck

      Lime
    • 2 tsk

      Sesamfrö
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär chili i bitar.

    2. Fräs lök, vitlök och chili i olja. Häll i tomater, cocosmjölk och buljong. Koka soppan i minst 15 minuter. (Allt med tomat blir godare ju längre man kokar det.)

    3. Mixa soppan med stavmixer el dyl. Smaka av med salt, peppar, rivet citroskal och ev lite socker.

    4. Skala räkor. Rosta sesamfrön i torr panna till gyllenbruna. 

    5. Hacka lök och koriander. Lägg i en bunke. Riv skal på lime och pressa ner i bunken. Blanda i räkorna och sesamfrön, låt stå i 10 minuter.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Magra, kryddiga skaldjursrätter är sällsynt. Vanligen är rätten allmänt smakrik eller så gör tillbehören rätten kraftfull. Gränsdragen är dock oftast svår. Kryddhetta, som i rätten chilikrabba, ställer krav på kryd  LÄS MER
Kockens tips!

Spara räkskalen, frys in och koka buljong senare eller koka och frys in buljongen.

Kommentar
Om oss