Grekisk köttfärslimpa med bulgur och tzatzikiBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grekisk köttfärslimpa med bulgur och tzatziki

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Lammfärs
    • 1 styck

      Rödlök
    • 0.50 dl

      Ajvar Relish
    • 2 styck

      Ägg
    • 150 gram

      Fetaost
    • 3 dl

      Bulgur
    • 250 gram

      Yoghurt (grekisk)
    • 0.50 styck

      Gurka
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 styck

      Tomater
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 75 gram

      Oliver (svarta kalamata)
    • 0.50 tsk

      Vitvinsvinäger
    • 0.50 msk

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Riv gurka. Lägg i durkslag och salta. Låt rinna av. Det här kan gärna göras i förväg, så mycket som möjligt av vätskan ska bort.

    2. Sätt ugnen på 175°C.

    3. Skala och finhacka lök. Skär feta i kuber. Blanda i en bunke färs, ajvar relish, lök och feta. Forma till en limpa och lägg i ugnsfast form. Ställ in i ugnen cirka 35 minuter.

    4. Koka bulgur enligt anvisning på paketet.

    5. Skär tomat i klyftor. Kärna ur och skär ner paprika. Blanda tomat, paprika och oliver på ett fat. Ringla över vinäger och olivolja.

    6. Skala och finhacka eller pressa vitlök. Blanda vitlök och yoghurt i en skål. Krama ur gurka och blanda i. Salta och peppra.

    7. Servera köttfärslimpa med bulgur, tzatziki och tomatsallad.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Köttfärslimpa
Om oss