Rigatoni med salsiccia och pecorinoost

Rigatoni med salsiccia och pecorinoost

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Rigatoni (Barilla)
    • 2 dl

      Basilicosås (Barilla)
    • 2 msk

      Olivolja
    • 3 styck

      Salsiccia
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 2 msk

      Smör
    • 10 blad

      Basilika
    • 2 dl

      Pecorino (fårost)
    • 2 tsk

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Koka pasta enligt instruktionerna på paketet.

    2. Gröp ur salsiccia. Hacka lök. Strimla basilika. Riv ost.

    3. Hetta upp en panna med olja. Stek korv medan du mosar den med en sked eller gaffel. Låt löken steka med i några minuter på medelhög värme.

    4. Slå på vin och låt det koka upp. Häll i tomatsås och koka upp. Smaka av med smör, salt och peppar.

    5. Slå av pastavattnet och blanda ner pastan i såsen. Tillsätt basilika och pecorino och lägg upp.

    6. Toppa med extra pecorino, nymalen svartpeppar. Servera med en bit bröd.

KOCK: BarillaBarilla

Uppdragsgivare:se.barilla.comse.barilla.com

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt salta, men sällan kraftigt salta. Gränsen mellan salt och smakrik pastarätt är diffus. Utöver salt förekommer ofta söta eller kryddiga smaker t.ex. i en pastasås. Köttfärs förekommer ofta och ger viss   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pasta salsiccia

Pasta salsiccia

25 minMedel

0 voting
Salsiccia med senapspotatis
Om oss