Färskostfylld lövbiff med brynt kantarellsmör och grovt rotsaksstompBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Färskostfylld lövbiff med brynt kantarellsmör och grovt rotsaksstomp

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Lövbiff
    • 100 gram

      Cantadou vitlök
    • 150 gram

      Kantareller (färska)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 300 gram

      Smör
    • 100 gram

      Kålrot
    • 200 gram

      Morot
    • 200 gram

      Palsternacka
    • 0.40 kilo

      Potatis (mjölig sort)
    • 1 styck

      King solo (vitlök)
    • 1 msk

      Matolja till stekning
    • 1 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Persilja
  • Gör så här:
    1. Skala alla rotsaker och vitlök. Skär ner grovt. Lägg i kastrull, täck med lättsaltat vatten. Koka tills mjuk.

    2. Lägg ut lövbiffar på en skärbräda el dyl. Salta och peppra. Bred på färskost. Vik ihop till en ficka, fäst ihop med grillspett, tandpetare eller dylikt.

    3. Rensa kantareller. Skala och hacka gul lök.

    4. Lägg kantarellerna i en varm panna utan fett. När vätskan börjar försvinna lägg i 1/5 av smöret och löken, stek tills den är färdig.

    5. Tag upp svampen och lägg i 3/5 av smöret, bryn det tills det börjar dofta rostade hasselnötter, ställ åt sidan.

    6. Häll av vattnet på rotsakerna men spar lite. Lägg i 1/5 av smöret, och ”stompa” det grovt. Späd med kokvattnet till bra konsistens. Smaka av med salt och peppar.

    7. Värm upp en stekpanna. Lägg i smör och olja. När det slutar bubbla lägger du ner  lövbiffarna, stek cirka 2-3 minuter på varje sida. Låt rinna av lite på papper.

    8. Lägg i kantarellerna i det brynta smöret. Lägg puré och lövbiff på tallrik. Skeda över det brynta kantarellsmöret. Avsluta med massor med hackad persilja.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika, vare sig rätten är mager eller kaloririk. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. Sött, surt och salt blandas om vartannat. Såserna är smakrika på olika sätt, liksom tillbehören.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Klassisk lövbiff

Klassisk lövbiff

35 minEnkelt

Om oss