Köttfärsfyllda äpplen

Köttfärsfyllda äpplen

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Nötfärs
    • 4 st stor

      Äpple
    • 0.50 dl

      Ströbröd
    • 1 dl

      Grädde
    • 1 styck

      Ägg
    • 50 gram

      Parmesanost
    • 1 msk

      Tamarisoja
    • 1 msk

      Spiskummin (mald)
    •  

      Svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Blanda ströbröd med grädde. Riv parmesan.

    3. Lägg köttfärs, spiskummin, tamarisoja, parmesan, ägg, ströbrödblandningen och peppar i en bunke. Blanda väl.

    4. Kärna ur äpplen, gör ganska stora hål. Fyll äpplena med färsen. Ställ dem i en ungsfast form. Baka i ugnen cirka 20 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Syrliga köttfärsrätter är sällsynt, men kan förekomma tack vare syrligt tillbehör som t.ex. i en grekisk zorbaburgare med syrlig fetaost till.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
1 voting
Het kasslergryta med äpple
Om oss