Äppelkaka med kardemumma och citron

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Äppelkaka med kardemumma och citron

Lägg till ingredienser

Bitar: 12

Ägg

6.0 

styck

Strösocker

5.0 

dl

Vetemjöl

9.0 

dl

Bakpulver

3.0 

msk

Vaniljsocker

2.0 

msk

Smör

150.0 

gram

Mjölk

2.0 

dl

Äpple

5.0 

styck

Citron

2.0 

styck

Kardemumma (krossad)

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 196 gram)

Ingredienser

Ägg 6.0 styck  

Strösocker 5.0 dl  

Vetemjöl 9.0 dl  

Bakpulver 3.0 msk  

Vaniljsocker 2.0 msk  

Smör 150.0 gram  

Mjölk 2.0 dl  

Äpple 5.0 styck  

Citron 2.0 styck  

Kardemumma (krossad) 1.0 msk  

Kock: Anne

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Smält smör och blanda med mjölk. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser. Riv skalet från citron.

  3. Blanda alla ingredienser. Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Häll smeten i långpannan.

  4. Kärna ur och skiva äpplen. Tryck ner skivorna lätt i smeten. Grädda i cirka 25 minuter.

Fler recept inom Mjuka kakor

Liknande recept som Äppelkaka med kardemumma och citron

Annonser