Kanelbullar med vanilj och kardemumma

Kanelbullar med vanilj och kardemumma

  • 1 voting
    1Recension
    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    45 Antal bullar

    • 50 gram

      Jäst (färsk)
    • 70 gram

      Smör
    • 80 gram

      Rapsolja (blommig)
    • 5 dl

      Standardmjölk
    • 150 gram

      Strösocker
    • 3 tsk

      Kardemumma (grovmald)
    • 1 styck

      Vaniljstång
    • 1.50 tsk

      Salt
    • 16 dl

      Vetemjöl
    • 8 msk

      Muscovadosocker
    • 100 gram

      Mandelmassa
    • 4 tsk

      Kardemumma (mald)
    • 6 tsk

      Kanel
    • 0.60 msk

      Rapsolja (nötig)
  • Gör så här:
    1. Halvera vaniljstång. Skrapa ur fröna, det är de som ska användas. Värm mjölken till fingervarmt. Blanda med och rör ut jästen.
    2. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Det är ingen fara att arbeta degen länge. Låt jäsa under duk tills degen uppnått dubbel storlek.
    3. Fyllning: Blanda samman alla ingredienserna till en jämn och slät smet.
    4. Sätt ugnen på 200°C. Kavla ut degen tunt. Fördela på fyllningen. Skär i strimlor. Snurra eller gör knutar. Lägg på plåt med bakpappar.
    5. Grädda bullar i ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna på galler.

KOCK: KocklandslagetKocklandslaget

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Blommig smak som accentueras av rapsoljan. Med vanilj och kardemumma i orkestern skapas ljuvliga smaktoner.

Receptet är skapat av Patrik Fredriksson från Kocklandslaget.

Det är viktigt att arbeta med gramvikter när man bakar, annars kan det bli tokigt och bakningen blir ett misslyckande. Mjöl kan variera mycket i vikt beroende på hur det packats i transport och hantering, vikt är därför avgörande för ett bra resultat vid all bakning.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kanelbullar

Kanelbullar

1 h 35 minMedel

Om oss