Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)

Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)

  • 1 voting
    1Recension
    • 40 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Barnportioner

    • 400 gram

      Torskfilé
    • 1 styck

      Äpple
    • 0.25 styck

      Purjolök
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 1 tsk

      Citronpeppar
    • 0.50 msk

      Dijonsenap
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • Sallad:
    • 3 styck

      Morot
    • 0.50 dl

      Russin
    • 1 styck

      Apelsin
    • 1 msk

      Apelsinjuice
    • 1 msk

      Citronjuice
    • Tillbehör:
    • 400 gram

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Lägg fisk i en ugnssäker form. Strö över salt och citronpeppar. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.

    3. Skala och koka potatis.

    4. Skala kärna ur och riv äpple. Ansa och strimla purjolök.

    5. Ta ut fisken ur ugnen. Höj temperaturen till 220°C.

    6. Häll fiskspadet i en skål. Blanda med äpple, purjolök, dijonsenap och crème fraiche. Smaka av med salt och citronpeppar.

    7. Häll såsen över fisken och gratinera i cirka 10 minuter.

    8. Skala och riv morot. Skala och hacka apelsin. Blanda samman med russin. Häll över pressad citron och apelsin.

KOCK: Kirsi, Båten förskolaKirsi, Båten förskola

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Detta recept är ett av de godaste recepten tycker Anders på förskola Båten i Stockholm där det har tillagats och smakats av kräsna 2 till 5 åringar.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Yoghurtbröd (barnrecept)
1 voting
Broccolisoppa (barnrecept)
Om oss