Äggsallad med kimchiBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Äggsallad med kimchi

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Ägg
    • 2 styck

      Avokado
    • 200 gram

      Kimchi (surkål)
    • 140 gram

      Jungfrusallat (blands.)
    • 1 styck

      Äpple (rött)
    • 1 styck

      Citron
    • 0.50 dl

      Olivolja
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Koka ägg i 5 minuter. Spola under kallt vatten och skala. Skär i båtar.
       
    2. Kärna ur och skala avokado. Skär i skivor. Kärna ur och skiva äpple.
       
    3. Fördela jungfrusallad på ett stort fat. Lägg på kimchi, avokado, äpple och ägg.
       
    4. Ringla över olivolja. Pressa över juce av citron. Salta.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citron förekommer ofta som smaksättare av salladsrätter. Andra syrliga ingredienser som syrlig ost eller syrlig frukt kan ge en syrlig smak åt anrättningen. I syrliga grönträtter förekommer ibland ägg som ofta är ett smakproblem ihop med frä  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kimchi (tillbehör)
Om oss