Sherrykyckling med rödbetsmosBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sherrykyckling med rödbetsmos

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 styck

      Kyckling (hel)
    • 1 dl

      Sherry (halvtorr)
    •  

      Muskot
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Marinadspruta
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 180 gram

      Rödbetor (inlagda)
    • 50 gram

      Smör
    • 1 dl

      Mjölk
    • 1 styck

      Fänkål
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Halvera kyckling. Injicera sherry i kycklinghalvorna med marinadspruta. Riv muskot över. Salta och peppra.

    3. Lägg kycklinghalvorna med köttsidan ned i ugnsfast form. Vänd efter cirka 15 minuter. Grilla ytterligare 45 minuter.

    4. Koka potatis tills den blir mjuk.

    5. Låt kycklingen vila i 15 minuter innan servering.

    6. Ansa och skiva fänkål. Grilla skivorna i grillpanna ett par minuter på var sida.

    7. Värm mjölk i en kastrull. Mosa potatis med mjölk och smör. Blanda ner rödbetor och spad. Mosa till en jämn koncistens.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Med iPiniumplatta

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla fågelrätter är ofta smakrika. Anka, gås, vildfågel är i sig smakrika, men oftasts är det tillbehören som har många olika smaker. Smakvariationen är stor, varför dessa rätter kräver lite extra engagemang och smakanalys  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Rödbetsmos

Rödbetsmos

25 minEnkelt

Om oss