Sherrykyckling med rödbetsmos

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Sherrykyckling med rödbetsmos

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kyckling (hel)

1,0 

styck

Sherry (halvtorr)

1,0 

dl

Muskot

 

 

Salt & peppar

 

 

Marinadspruta

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0,8 

kilo

Rödbetor (inlagda)

180,0 

gram

Smör

50,0 

gram

Mjölk

1,0 

dl

Salt & peppar

 

 

Fänkål

1,0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Jules Muller Riesling Réserve

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 525 gram)

Ingredienser

Kyckling (hel) 1,0 styck  

Sherry (halvtorr) 1,0 dl  

Muskot  

Salt & peppar  

Marinadspruta  

 

Tillbehör:

Potatis 0,8 kilo  

Rödbetor (inlagda) 180,0 gram  

Smör 50,0 gram  

Mjölk 1,0 dl  

Salt & peppar  

Fänkål 1,0 styck  

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Halvera kyckling. Injicera sherry i kycklinghalvorna med marinadspruta. Riv muskot över. Salta och peppra.

  3. Lägg kycklinghalvorna med köttsidan ned i ugnsfast form. Vänd efter cirka 15 minuter. Grilla ytterligare 45 minuter.

  4. Koka potatis tills den blir mjuk.

  5. Låt kycklingen vila i 15 minuter innan servering.

  6. Ansa och skiva fänkål. Grilla skivorna i grillpanna ett par minuter på var sida.

  7. Värm mjölk i en kastrull. Mosa potatis med mjölk och smör. Blanda ner rödbetor och spad. Mosa till en jämn koncistens.

Med iPiniumplatta

Sherrykyckling med rödbetsmos

Fler recept inom Kyckling i ugn

Liknande recept som Sherrykyckling med rödbetsmos

Annonser