RödbetsmosBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rödbetsmos

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Potatis
    • 50 gram

      Smör
    • 2 dl

      Mjölk
    • 180 gram

      Rödbetor (inlagda)
    • 0.50 dl

      Rödbetsspad
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala potatisen och koka den mjuk, cirka 20 minuter. Om potatisen delas går det snabbare.

    2. Värm upp mjölk och smält smör.

    3. Häll av vattnet från potatisen och sätt tillbaka kastrullen på plattan.

    4. Mosa potatis i kastrullen med potatisstöt eller med en gaffel. Tillsätt smör och mjölk till lagom konsistens. Mosa ner rödbetor och rödbetsspadet. Smaka av med salt. Rör om regelbundet så att moset inte bränns vid.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Sherrykyckling med rödbetsmos
Om oss