Grillad torskrygg med persiljerotBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad torskrygg med persiljerot

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 1 h )

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Torskrygg
    • 1 liter

      Vatten till lag
    • 2 msk

      Salt
    • Tillbehör:
    • 1 kilo

      Rotpersilja
    •  

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Blanda vatten och salt i en bunke. Lägg ner torskrygg. Låt torsken ligga i lagen cirka 1 timme.

    2. Skala och tärna persiljerot. Stek roten i smör på medelvärme tills den har fin färg, cirka 10 minuter.

    3. Grilla torsken i het grillpanna med skinnsidan upp. Vänd efter 5 minuter. Grilla ytterligare 2 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Med iPiniumplatta

Att tänka på när du väljer passande dryck

Rätterna i denna grupp har tydlig sälta, men är sällan mycket salta. Rätten kan vara saltad, eller så är tillbehören tydligt salta t.ex. om ansjovis ingår eller att det är en sojasås till rätten. Fiskråvaran kan vara salt som t.ex. i fallet lutfisk. Ibland serveras lingon till fisk. Är sötman då dom  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Torskrygg med skaldjursmos
Om oss