Hokifilé med currykryddad legymsallad

Hokifilé med currykryddad legymsallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 18 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Hoki
    • 3 styck

      Gul lök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 4 dl

      Grönsaksbuljong
    • 1 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 1 dl

      Crème fraiche
    • 2 msk

      Majsstärkelse
    • 1 msk

      Currypasta (tikka marsala)
    • 200 gram

      Svartrot
    • 200 gram

      Morot
    • 150 gram

      Ananas (färsk)
    • 100 gram

      Syltlök
    • 50 gram

      Purjolök (strimlad)
    • 0.50 dl

      Gräslök (hackad)
    • 0.50 dl

      Dill
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 2 msk

      Rapsolja (blommig)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 120°C.

    2. Skala och koka potatis.
    3. Skala och skär svartrötter i 5 cm stavar och koka 10-20 minuter. Dela lök i båtar. Pressa vitlök. Tärna morot. Tärna ananas grovt. Hacka dill grovt.
    4. Gör currysåsen genom att fräsa vitlök och currypasta försiktigt i lite olja.
    5. Tillsätt därefter buljong, vin och crème fraîche. Låt allt koka ihop försiktigt några minuter. Smaka av med salt och peppar. För tjockare sås red med majsstärkelse.
    6. Tag kastrullen från plattan och tillsätt lök, svartrötter, morötter, syltlök och ananas.
    7. Lägg fisken i oljad långpanna, salta och peppra. Täck varje fisk med ett jämt lager av currysåsen.
    8. Värm fisken försiktigt i ugnen, cirka 10 minuter.
    9. Vid servering, strö finstrimlad purjolök och örter på fisken. Rippla/häll gärna över lite rapsolja och mal lite svartpeppar på toppen.

KOCK: Carina BrydlingCarina Brydling

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Alternativt tillbehör

Kokt ris - grundrecept

Kokt ris - grundrecept

  • 20 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kommentar
Om oss