Ceviche på pilgrimsmusslor

Ceviche på pilgrimsmusslor

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 16 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Pilgrimsmusslor
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Schalottenlök
    • 0.50 styck

      Gurka
    • 200 gram

      Vattenmelon
    • 2 styck

      Avokado
    • 0.50 styck

      Mango
    • 1 styck

      Citron
    • 3 styck

      Lime
    • 60 gram

      Koriander (färsk)
    • 0.75 dl

      Rapsolja (neutral)
    • 4 skiva

      Formfranska
    •  

      Minisallat
    •  

      Svartpeppar (nymald)
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Kantskär bröd. Skär det därefter i små tärningar. Stek krutonger i en panna med lite olja på medelhög värme tills de är krispiga. Salta.


    2. Plocka bort muskeln på pilgrimsmusslor och skär dem i 1 cm tärningar. Dela och kärna ur chili. Finhacka chili, schalottenlök och vitlök.


    3. Skala, dela och kärna ur gurka. Skär gurka, melon, mango och avokado i osymmetriska bitar.


    4. Skölj citron och limefrukt, riv skal från lime och citron, pressa sedan saften från alla. Grovhacka koriander.

    5. Blanda samman alla ingredienser, smaka av med limeskal, salt och peppar.

    6. Lägg upp i skålar, toppa med krutonger och några färska salladsskott.

KOCK: Carina BrydlingCarina Brydling

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Typiska syrliga råa fiskrätter är ceviche, en sorts fiskrätt med urgamla anor från Peru och Ecuador. Det är traditionellt rå fisk som i stället för att kokas, marineras med starkt syrliga citrusjuicer. Ceviche är i allmänhet magra, kalorif  LÄS MER
Kommentar
Om oss