Frisk ceviche på tonfisk och vindruvorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Frisk ceviche på tonfisk och vindruvor

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 1 h )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Portioner

    • 300 gram

      Tonfiskfilé (färsk)
    • 150 gram

      Räkor (handskalade)
    • 1 styck

      Citron
    • 1 styck

      Lime
    • 0.50 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 0.50 styck

      Zucchini
    • 0.50 styck

      Honungsmelon
    • 30 styck

      Vindruvor
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala räkor. Fintärna räkor och tonfisk. Finhacka chili. Tärna zucchini och honungsmelon.
       
    2. Pressa citron och lime över räkor och tonfisk. Låt stå i kylskåp 1 timme.
       
    3. Blanda ihop alla ingredienser. Salta och peppra lätt. Håll kyld fram till servering. Lägg upp i frostade glas.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Typiska syrliga råa fiskrätter är ceviche, en sorts fiskrätt med urgamla anor från Peru och Ecuador. Det är traditionellt rå fisk som i stället för att kokas, marineras med starkt syrliga citrusjuicer. Ceviche är i allmänhet magra, kalorif  LÄS MER
Kockens tips!

Fisken måste vara absolut pinfärsk. Säg till i fiskdisken att den ska användas till cheviche.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ceviche på pilgrimsmusslor
Om oss