Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lammlägg

8,0 

styck

Potatis

800,0 

gram

Morot

2,0 

styck

Grädde

2,0 

dl

Kalvfond (konc)

1,0 

msk

Majsstärkelse

1,0 

msk

Salt & peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Le Bonheur Prima

Smakrikt rött vin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 553 gram)

Ingredienser

Lammlägg 8,0 styck  

Potatis 800,0 gram  

Morot 2,0 styck  

Grädde 2,0 dl  

Kalvfond (konc) 1,0 msk  

Majsstärkelse 1,0 msk  

Salt & peppar  

Kock: Spisa

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Salta och peppra läggen runt om. Lägg köttet på galler över en plåt. Ställ in i ugnen i cirka 1 timme. Köttet är klart när det börjar lossna från benet.

  3. Koka potatis. Känn med en sticka om de är klara.

  4. Skär morot i 4 delar på längden. Koka strimlorna cirka 5 minuter i lättsaltat vatten.

  5. Koka upp grädde. Tillsätt kalvfond och stärkelse. Låt såsen sjuda på låg värme några minuter tills den har tjocknat.

Alternativ

Kokt lammlägg

Kalvlägg

Fläsklägg med rotmos

Fler recept inom Ugnslagat & grillat lamm

Liknande recept som Lammlägg i ugn

Annonser