Shepherds pie - Fåraherdens pajBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Shepherds pie - Fåraherdens paj

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 850 gram

      Lammfärs
    • 1 styck

      Gul lök
    • 150 gram

      Champinjoner
    • 1 styck

      Morot
    • 1 stjälk

      Blekselleri
    • 2 msk

      Tomatpuré
    • 1 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Kalvfond (konc)
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • 1 msk

      Worcestershiresås
    • 1.15 kilo

      Potatis (mjölig sort)
    • 1 dl

      Matolja
    • 2 styck

      Ägg (gula)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225°C.

    2. Skala och koka potatis tills den blir mjuk.

    3. Skala och hacka lök. Skiva champinjoner. Skala och skiva morot. Skiva selleri.

    4. Fräs lök och champinjoner i smör på medelvärme några minuter. Tillsätt morot och selleri. Fräs ytterligare några minuter.

    5. Tillsätt lammfärs och fördela med en trägaffel. Stek tills färsen har fått färg.

    6. Slå på vatten, fond, tomatpuré, vetemjöl och worcestershiresås. Salta och peppra. Låt koka några minuter till köttfärssåsen blir torr.

    7. Mosa potatisen. Tillsätt matolja, äggulor, salt och peppar. Mosa ihop.

    8. Lägg färsen i en ugnsfast form. Bred ut potatismoset över. Var noga så att moset når ända ut till kanterna. Grädda i ugn cirka 25 minuter.

    9. Låt pajen svalna. Frys portionsstora bitar i lådor. Ta ut och värm vid behov.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

Detta är en gammal brittisk klassiker. Rätten har lagats sen 1700-talet. Pajen går också att laga med nötfärs och kallas då Cottage Pie.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Paj på varmrökt lax
Om oss