Paj på varmrökt lax

Paj på varmrökt lax

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 1 h )

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 125 gram

      Smör
    • 2.50 msk

      Vatten
    • 1 krm

      Salt
    • 400 gram

      Lax (varmrökt)
    • 0.50 kruka

      Gräslök
    • 4 styck

      Salladslök
    • 200 gram

      Färskost
    • 2 dl

      Mjölk
    • 2 styck

      Ägg
  • Gör så här:
    1. Blanda samman ingredienserna till pajdegen. Ställ kallt i cirka 1 timme.

    2. Sätt ugnen på 175°C. Kavla ut pajdegen. Klä en pajform eller 4 portionsformar. Baka i cirka 8 minuter.

    3. Skiva lök och gräslök fint. Bryt lax i bitar. Lägg lök och lax i pajskalet.

    4. Rör ihop mjölk, ägg och färskost till en äggstanning. Häll på stanning. Sätt in i ugn i cirka 20 minuter eller tills den stannat.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Flertalet fiskrätter i denna grupp har tydlig salt smak, men är sällan kraftigt salta. Undantag är t.ex. Stekt salt sill, som är påtagligt salt. De flesta rätterna är inte heller påtagligt kraftfulla (kaloririka), utan snarare "medel", lite över genomsnittet för maträtter.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Havstartar på lax och sill
Om oss