Kladdkaka med nötter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Kladdkaka med nötter

Lägg till ingredienser

Ant. bit (4-8/tårta): 8

Smör

300.0 

gram

Ägg

4.0 

styck

Strösocker

4.0 

dl

Kakaopulver

6.0 

msk

Vaniljsocker

4.0 

tsk

Vetemjöl

2.5 

dl

Valnötskärnor

100.0 

gram

Hasselnötter

100.0 

gram

Vispgrädde

2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 183 gram)

Ingredienser

Smör 300.0 gram  

Ägg 4.0 styck  

Strösocker 4.0 dl  

Kakaopulver 6.0 msk  

Vaniljsocker 4.0 tsk  

Vetemjöl 2.5 dl  

Valnötskärnor 100.0 gram  

Hasselnötter 100.0 gram  

Vispgrädde 2.0 dl  

Kock: Anne

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 175ºC.

  2. Grovhacka nötter. Spara några nötter till dekoration.

  3. Smält smör i en kastrull. Ta av från plattan.

  4. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och mjöl. Vispa till jämn smet. Blada i nötterna.

  5. Smöra en springform eller lägg bakplåtspapper i botten. Häll i smeten. Sätt in i ugnen i 25 minuter.

  6. Ta ut och låt kallna. Stansa ut runda portionsbitar om så önskas.

  7. Vispa grädde före servering och lägg på. Dekorera med några nötter.

Kockens kommentar

Kladdkakor är generell mycket kaloririka och denna i synnerhet. En stor bit av kakan (1/8-del) väger runt 175 gram och innehåller cirka 800 Kcal, dvs mer än en normal måltidsportion. Tårtan är också mycket mäktig, varför en god regel är att äta en halvportion, dvs dela den i 16 bitar i stället för 8.

Alternativ

Kladdkaka grundrecept

Annes kladdkaka

Kladdkaka med kokos

Passionerad kladdkaka

Kladdkaka med blåbär

Kladdkaka med hallon

Kladdkaka Campus

Fler recept inom Kladdkakor

Liknande recept som Kladdkaka med nötter

Annonser