KladdkakaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kladdkaka

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal bitar

    • 2 styck

      Ägg
    • 3 dl

      Strösocker
    • 3 msk

      Kakaopulver (ej sötad)
    • 2 tsk

      Vaniljsocker
    • 1.50 dl

      Vetemjöl
    • 100 gram

      Smör
    • Tillbehör:
    • 2 dl

      Vispgrädde
    •  

      Florsocker till garnering
    •  

      Citronmeliss (torkad)
    •  

      Frukt eller bär
  • Gör så här:
    1. Smält smöret i en kastrull eller i micron och låt det svalna något. Vispa ihop
      övriga ingredienser i en bunke.
      Tillsätt det smälta smöret.
       
    2. Smöra en rund ugnsfast pajform. Häll i smeten och sätt in i ugnen. Grädda kladdkakan på 150 grader mitt i ugnen i ca 25 min. Vispa grädde så länge.
       
    3. Tag ut kakan ur ugnen och låt den svalna. Skär den sedan i tårtbitar och lägg upp på fat. Sikta över florsocker och garnera med färsk frukt och citronmeliss, servera med den vispade grädden till.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kladdkaka (efterrätt)
0 voting
Passionerad kladdkaka
Om oss