Portabellokeso på smördegsplattaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Portabellokeso på smördegsplatta

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Smördegsplatta (17x8)
    • 4 styck

      Portabellasvamp
    • 0.50 knippe

      Gräslök
    • 250 gram

      Keso (naturell 4%)
    • 1 klyfta

      Citron
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 1 tsk

      Soja (japansk)
    •  

      Salt
    •  

      Smörpapper (bakplåts-)
  • Gör så här:
    1. Tina smördegsplattorna.
      Sätt ugnen på 175°C.
      Grovhacka portabello.
      Finhacka gräslök.
      Lägg smörpapper på en ugnsplåt.

    2. Hetta upp en torr stekpanna. Lägg i svampen och stek tills vätskan dunstat.
      Ta av från plattan. Låt svalna.

    3. Vik smördegen till en trekant och lägg på plåten. Sätt in i ugnen i ca 7 minuter.
      Ta ut och låt svalna.

    4. Lägg svampen i en bunke och blanda med gräslök, keso, lite pressad citronjuice, sambal oelek och soja. Salta vid behov.

    5. Skär av toppen på smördegsplattorna.
      Lägg på kesofyllning. ägg på locket.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Kesoröran passar även väl till bakad potatis.
Vi garnerade med lite rödlök.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Koka bönor på grillen
Om oss