Grillad lammstek på bästa sätt (grillskolan)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad lammstek på bästa sätt (grillskolan)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Lammstek (benfri)

1,0 

kilo

Matolja till stekning

2,0 

msk

Salt & peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Allesverloren Tinta Barocca

Kryddigt rött vin
Pris: 120 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 139 gram)

Ingredienser

Lammstek (benfri) 1,0 kilo  

Matolja till stekning 2,0 msk  

Salt & peppar  

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (15 min + 6 tim )

  1. Sätt ugnen på 100-125ºC.

  2. Steken skall vara nätad eller uppbunden. Salta och peppra köttet.

  3. Hetta upp matfett i stekpanna och bryn köttet runt om till fin yta.

  4. Sätt in i ugnen tills innertemperatur ca 63ºC. Tillagningstid 3-5 timmar.

  5. Ta ut köttet och låt det vila i minst 1 timme i rumstemperatur utan folie.

  6. Sätt på grillen och förbered tillbehör.

  7. Skär köttet i tjocka portionsskivor. Pensla köttet med olja. Krydda vid behov. Grilla köttet på hög värme till fin stekyta.

Kockens kommentar

Bästa grillresultat får man om man förlagar köttet i ugn i god tid innan grillning skall ske. Dessutom slipper man stress och tidproblem i samband med måltiden. Jämför recept Bästa oxfilén.

Ju lägre ugnstemperatur desto jämnare genomstekt blir köttet och det tar längre tid. Ungslaga gärna köttet på förmiddagen för senare grillning på kvällen.

Passar till

Dijonsås

Fler recept inom Ugnslagat & grillat lamm

Liknande recept som Grillad lammstek på bästa sätt (grillskolan)

Annonser