Grillad fläskfilé på bästa sätt (grillskolan)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad fläskfilé på bästa sätt (grillskolan)

  • 0 voting
    0Recension
    • 4 h

    • 3 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 700 gram

      Fläskfilé (hel bit)
    • 1 msk

      Matolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 100-125ºC.

    2. Putsa köttet rent från hinnor. Salta och peppra köttet.

    3. Hetta upp matfett i stekpanna och bryn köttet runt om till fin yta.

    4. Sätt in i ugnen till innertemperatur 66ºC. Tillagningstid cirka 2 timmar. Ytterfilén tar lite längre tid än innerfilén.

    5. Ta ut köttet och låt det vila i minst 1 timme i rumstemperatur utan folie.

    6. Förbered tillbehör.

    7. Hetta upp en grillpanna utan matfett. Pannan skall vara riktigt het.

    8. Skär köttet i tjocka portionsskivor. Pensla köttet med olja. Krydda vid behov. Grilla hastigt köttet på hög värme till fin stekyta.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Ju lägre ugnstemperatur desto jämnare genomstekt blir köttet, men det tar längre tid.

Bästa, säkraste grillresultat får man om man förlagar köttet i ugn i god tid innan grillning skall ske. Dessutom slipper man stress och tidproblem i samband med måltiden. Ungslaga gärna köttet på förmiddagen för senare grillning på kvällen. Jämför recept Bästa oxfilén.

Kommentar
Om oss