30 min( + 2 h )
15 Ingredienser
Avancerat
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
8 Antal små förrätter
500 gram
Laxfilé (färsk)0.50 styck
Citron1 knippe
Dillstjälkar10 dl
Vatten till lag2 tsk
Salt1 styck
Gurka0.50 dl
Ättika1 dl
Strösocker1 dl
Vatten0.20 knippe
Dill0.30 knippe
PersiljaVitpeppar (nymald)
2 dl
Crème fraiche1 tsk
HonungSalt & peppar
KOCK: Fredrik ErikssonFredrik Eriksson
Uppdragsgivare:www.langbrovardshus.sewww.langbrovardshus.se
Självklart går det bra att använda dillblad till laxlagen, men som den mästerkock Fredrik är, tar han tillvara alla råvaror och stälkarna innehåller mycket arom.
Detta är en klassiker som alltid tar plats på mitt påskbord hemma, säger Fredrik Eriksson som är krögare på Långbro Värdhus, men kanske mer känd som TV-kock.