Klassiska oxrulader med gurka och kaprisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Klassiska oxrulader med gurka och kapris

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 20 min

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Lövbiff (innanlår 1 cm)
    • 3 msk

      Senap
    • 8 styck

      Inlagd gurka
    • 2 msk

      Kapris
    • 1 gram

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Tandpetare
    • Sås:
    • 3 msk

      Smör
    • 1 msk

      Strösocker
    • 3 dl

      Grädde
    • 3 msk

      Oxfond (konc.)
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 160°C.

    2. Skär köttet i tunna skivor. Banka ut köttet med knuten näve. Bred ett tunt lager senap på köttskivorna. Skär inlagd gurka i stavar. Varva gurka och kapris i köttskivorna och rulla ihop. Fäst med en tandpetare på varje rulle.

    3. Hetta upp matfett i panna på hög värme. Stek ruladerna hastigt runt om till fin färg.

    4. Smöra en ugnsfast form och lägg i oxruladerna. Sätt in i ugn 45-60 minuter.

    5. Skala, skiva eller tärna potatis, samt stek den knaprigt gyllenbrun.

    6. Sås: Smält smör och socker i en kastrull på medellåg värme. Tillsätt fond, grädde, salt och peppar. Låt småkoka i 5 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Syrliga oxköttsrätter kan vara syrliga tack vare ingredienser som crème fraiche och citronjuice i maträtten Biff Stroganoff, eller så är tillbehören tydligt syrliga t.ex. syltlök.  LÄS MER
Kockens tips!

Gräddsåsen svarar för 50% av kalorimängden.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Enkla oxrulader med gurka och kapris
0 voting
Oxrulader med gurka

Oxrulader med gurka

1 h 20 minEnkelt

Om oss