Äggtoddy till gottegrisarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Äggtoddy till gottegrisar

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal små glas

    • 8 styck

      Ägg (gula)
    • 8 msk

      Strösocker
    • Tillval:
    •  

      Skal från apelsin
    •  

      Skal från lime
  • Gör så här:
    1. Finriv ytterskalet på apelsin eller lime om sådant önskas som smaksättare.
       
    2. Vispa ägggulor pösigt.
      Tillsätt eventuellt rivet skal.
      Häll upp.

KOCK: Cat Bar, SpisaCat Bar, Spisa

Uppdragsgivare:www.catbar.sewww.catbar.se

Kockens tips!

Om luftigare smet önskas kan 1 äggula bytas ut mot 1 helt ägg (gula+vita).

Detta är ingen nyttig dryck men väl så god. En socker- och kolesterolbomb. Äggulor är mycket kolesterolrika.

Att kalla detta för "toddy" är egentligen fel, för en toddy skall per definition innehålla hett vatten. Jämför drinken äggtoddy.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Äggtoddy med smak

Äggtoddy med smak

10 minEnkelt

0 voting
Laxfyllning till bl.a. pirog
Om oss