Äggtoddy med smakBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Äggtoddy med smak

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal små glas

    • 1 styck

      Ägg
    • 7 styck

      Ägg (gula)
    • 8 msk

      Strösocker
    • 4 cl

      Rom
  • Gör så här:
    1. Vispa ägg och socker pösigt.
       
    2. Rör ner rom försiktigt.
       
    3. Häll upp i glas. Garnera med mynta.

KOCK: Cat Bar, SpisaCat Bar, Spisa

Uppdragsgivare:www.catbar.sewww.catbar.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Efterrätter är ofta krämiga och söta vilket som regel ger hög kalorimängd. Större portioner kan kännas väl mäktigt varför portionsmängden med fördel kan begränsas.  LÄS MER
Kockens tips!

Man kan göra rätten med bara äggula eller ha med äggvita. Ju mer äggvita desto pösigare, luftigare.

I stället för rom kan man ta konjak, whisky e.d. enligt egen smak. Önskas alkoholfri variant kan man lämpligen smaksätta med lite rivet apelsin- eller limeskal.

Detta är en "falsk" toddy, för en riktig toddy skall innehåller hett vatten. Jämför drinken äggtoddy. Utan vatten är det en efterrätt.

Detta är inte en nyttig efterrätt, men god för gottegrisar. Det är en socker-, kalori- och kolesterolbomb. Äggulor har mycket hög andel kolesterol (äggvita = 0).

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Béchamel med smak

Béchamel med smak

12 minEnkelt

Om oss